RGB LASER VERKOOP In de Pers

Joost Aalberts geeft les en workshops Lichttechniek en Lasertechniek, klik hier voor meer info en foto's

  ”Een ‘stralend’ bedrijf "
Joost Aalberts: ,,Mijn klanten vinden mijn bedrijf vaak door Google.
Nederland is het land van feest, ik ben dan ook best wel druk met mijn lasershows.

 

LIERDERHOLTHUIS – De fascinatie voor speciale lichteffecten zat er bij Joost Aalberts al vroeg in. Als klein jochie sloot hij niet meteen zijn nieuwe elektrische trein op de voeding aan, maar eerst de lampjes die erbij zaten. Toen deze vervolgens door overbelasting gingen knipperen vond de kleine Joost dat super. ,,Die fascinatie heeft me nooit meer losgelaten” aldus Joost, tegenwoordig eigenaar van RGB Laserverkoop. Het eenmansbedrijfje in Lierderholthuis verzorgt lasershows, zelfs tot in Afrika toe...  

De lasershows van Joost waren niet alleen te zien bij het jubilerende dochterbedrijf van Heineken in Rwanda maar ook bij het Bevrijdingsfestival, Fusion Dance Zwolle en Fantasy Island Oldenzaal en met regelmaat in de Melkweg in Amsterdam. ,,Daar kreeg ik van het personeel te horen dat ze nog nooit zo’n waanzinnig mooie show hadden gezien! Zodra ik de lasers aanzet gaan alle mobieltjes de lucht in om foto’s te maken en hoor je het publiek juichen. Dat geeft me dan een echte kick” vertelt Joost met een glimlach. 


Foto: Joost Aalberts back stage

,,Meestal neem ik meer laserprojectoren mee dan er besteld zijn, ik vind het ook prachtig om iets te bedenken. Zo verzin ik bijvoorbeeld iets met de spiegels in de zaal.” 

Als manusje-van-alles werkte Joost tien jaar bij de Leeren Lampe. ,,Daar was ik onder meer  de man van het licht. In die tijd heb ik mijn eerste laserprojector gekocht waarmee ik toen mijn eerste show heb gegeven, daarna ben ik ermee verder gegaan. ” 

De lasershows worden door middel van de computer aangestuurd. ,,De leukste effecten krijg je door de laserstralen te laten bewegen op bastonen. Een mooi klassiek lasereffect krijg je  om na een break stralen te laten golven” zo legt joost uit, die daarnaast een baan heeft als leraar techniek.   

Hoe zit het eigenlijk met de veiligheid van laserstralen? Joost:,,Laserstralen geven heel fel licht. Omdat laserstralen niet in het oog mogen komen, is het belangrijk op veilige afstand te blijven. Bij elke klus heb ik daarom een noodstop onder handbereik. Dat is erg belangrijk, want als er iets misgaat kan je de laserstralen direct uitzetten.”   

Joost, die inmiddels 20 projectoren in de verhuur heeft, is trots op zijn nieuwe projector, die hij zelf gebouwd heeft. ,,Een grote staande cirkel, met 10 kleurenlasers die een waanzinnig effect geven!

,, Voor het WK hebben we ook een aanbieding: vier oranje lasers huren. Elk oranje feest krijgt een unieke uitstraling. De meeste lasershows zijn groen, want de groene laser is het best te zien. Die kleur is dan ook het eerst ontwikkeld. De andere kleuren kwamen later en zijn moeilijker te maken. Voor de kleur rood heb je twee keer zoveel vermogen nodig als groen om diezelfde zichtbaarheid te halen.”   

 

 Kadertje

Laserstudio

RGB Laserverkoop opent 18 juni de nieuwe laserstudio aan de Lierderholthuisweg te Lierderholthuis. De studio (geopend op afspraak) wordt gebruikt voor demo’s van lasershows voor verkoop en verhuur aan klanten

Iedereen die geïnteresseerd is in lasershowtechniek is welkom, wel even tevoren aanmelden via e-mail info@laserverkoop.nl.

Informatie: www.laserverkoop.nl.

 

LIERDERHOLTHUIS – De fascinatie voor speciale lichteffecten zat er bij Joost Aalberts al vroeg in. Als klein jochie sloot hij niet meteen zijn nieuwe elektrische trein op de voeding aan, maar eerst de lampjes die erbij zaten. Toen deze vervolgens door overbelasting gingen knipperen vond de kleine Joost dat super. ,,Die fascinatie heeft me nooit meer losgelaten” aldus Joost, tegenwoordig eigenaar van RGB Laserverkoop. Het eenmansbedrijfje in Lierderholthuis verzorgt lasershows, zelfs tot in Afrika toe... 
De lasershows van Joost waren niet alleen te zien bij het jubilerende dochterbedrijf van Heineken in Rwanda maar ook bij het Bevrijdingsfestival, Fusion Dance Zwolle en Fantasy Island Oldenzaal en met regelmaat in de Melkweg, Wester Gasfabriek  in Amsterdam. ,,Daar kreeg ik van het personeel te horen dat ze nog nooit zo’n waanzinnig mooie show hadden gezien! Zodra ik de lasers aanzet gaan alle mobieltjes de lucht in om foto’s te maken en hoor je het publiek juichen. Dat geeft me dan een echte kick” vertelt Joost met een glimlach. ,,Ik vind het ook prachtig om iets te bedenken. Zo verzin ik bijvoorbeeld iets met de spiegels in de zaal.” Als manusje-van-alles werkte Joost tien jaar bij de Leeren Lampe. ,,Daar was ik onder meer de man van het licht. In die tijd heb ik mijn eerste laserprojector gekocht waarmee ik toen mijn eerste show heb gegeven, daarna ben ik ermee verder gegaan.” De lasershows worden door middel van de computer aangestuurd. ,,De leukste effecten krijg je door de laserstralen te laten bewegen op bastonen. Een mooi klassiek lasereffect krijg je om na een break stralen te laten golven.” Hoe zit het eigenlijk met de veiligheid van laserstralen? Joost:,,Omdat laserstralen niet in het oog mogen komen, is het belangrijk op veilige afstand te blijven. Daarom heb ik altijd een noodstop onder handbereik. Dat is erg belangrijk, want als er iets misgaat kan je de laserstralen direct uitzetten.”

                     Foto's  Opening nieuwe laserstudio in Lierderholthuis

 LIERDERHOLTHUIS - "Elke keer is het weer anders, het blijft ontzettend mooi", vertelt Joost Alberts die nu inmiddels al heel wat jaren bezig is in het 'laser-vak'. Het begon allemaal toen hij lichtman was bij de Leeren Lampe. Hij wilde eigenlijk een laser.

 salland cetraal: 

RGB Laser verkoop opent vrijdag 18 juni 20.00uur in Lierderholthuis haar nieuwe 'laser studio'. De studio wordt gebruikt om demonstaties te laten zien aan (mogelijke) klanten. 

RGB Laser verzorgde lasershows tijdens het Bevrijdingsfestival Zwolle, Fusion of Dance Zwolle en een show voor KIKI in de Melkweg in Amsterdam. 

Tijdens de opening is er ook een laserprojector te winnen. Wel moet je je van tevoren aanmelden via 
info@laserverkoop.nl. Toegang is gratis. 

 

Opening nieuwe laserstudio in Lierderholthuis

"Elke keer is het weer anders, het blijft ontzettend mooi", vertelt Joost Alberts die nu inmiddels al heel wat jaren bezig is in het 'laser-vak'. Het begon allemaal toen hij lichtman was bij de Leeren Lampe. Hij wilde eigenlijk een laser maar dit was toen niet mogelijk. Hij besloot een eigen laser te kopen en hiermee begon het allemaal. Hij breidde zijn collectie steeds verder uit. 

Aanstaande vrijdag opent Joost dan ook een nieuwe laser studio voor zijn bedrijf RGB Laserverkoop in Lierderholthuis. Aanstaande vrijdag 18 juni is iedereen om 20:00 uur van harte welkom aan de Lierderholthuisweg 27. "We hebben dan mooie aanbiedingen en vette shows!".

 

Deze avond zal er ook een laser projector verloot worden onder de bezoekers. 

Joost verzorgde in het verleden onder meer lasershows voor Paradiso in Amsterdam, SBS6 en DJ Dean.
Tevens verzorgt RGB Laserverkoop workshops laser techniek op vmbo en mbo scholen waar Joost Aalberts docent elektrotechniek en Podiumtechniek is. 

Wilt u een bezoekje brengen aan de nieuwe laserstudio? Gelieve vooraf aanmelden via 
info@laserverkoop.nl.

 

 

Laserstudio 'RGB Laserverkoop' spectaculair geopend + Video

"Het was een top avond en alle klanten, DJ's, vrienden, waren enorm onder de indruk.", vertelt Joost Alberts van RGB Laserverkoop naar aanleiding van de opening van gisteravond. Onder belangstelling van enkele bezoekers demonstreerde hij zijn nieuwste lasers en technieken. 


Een tijd 
geleden werd de studio al geopend maar door de vele veranderingen, uitbreidingen en nieuwe soorten lasers was het gisteravond opnieuw tijd voor de opening van de vernieuwde laserstudio in Lierderholthuis. Onder het genot van een hapje en een drankje gingen belangstellenden de studio binnen. Joost Alberts vertelde vol trots over zijn apparatuur en beantwoordde enkele vragen van bezoekers. De avond kende een programma met meerdere soorten shows, allen erg spectaculair. Enkele tientallen lasers zorgden voor de meest uiteenlopende patronen en kleuren. Achter grote controlepanelen wist Joost zijn bezoekers goed te vermaken. RTV Raalte maakte vanochtend nog opnamen, deze worden 
komende week uitgezonden. Joost verzorgde in het verleden onder meer lasershows voor Paradiso in Amsterdam, SBS6 en DJ Dean. Tevens verzorgt RGB Laserverkoop workshops laser techniek op vmbo en mbo scholen door docent elektro/laserist.